Stage

<< De stageplaats voor 2016-2017 is al toegekend! >>

Word jij mijn stagiair voor academiejaar 2016-2017?

PGVR biedt voor academiejaar 2016-2017 een stageplaats aan voor een laatstejaarsstudent die wil proeven van de vertaalpraktijk.

PGVR
PGVR legt zich toe op vertaling van Franse zakelijke teksten voor bedrijven en organisaties. Occasioneel wordt ook correctie- en revisiewerk in het Nederlands uitgevoerd..

Gezocht: stagiair
Je bent Nederlandstalig en je zit in het laatste jaar van een masteropleiding waarin talen centraal staan, bij voorkeur Master in het Vertalen. Frans als volwaardige vreemde taal is absoluut noodzakelijk. Als tweede vreemde taal gaat de voorkeur naar Engels.
Je hebt interesse voor de wereld van werkgevers en werknemers en je volgt de ontwikkelingen in België op het vlak van sociaal en ondernemingsbeleid.

Stage
De vertaalstage vindt plaats tussen januari en mei 2017 en duurt minstens vier opeenvolgende weken. Om praktische redenen kan de stage niet worden gespreid over verschillende kortere periodes in de loop van het academiejaar.

Wat doe je?
Tijdens je stage vertaal je echte teksten (met échte deadlines) van verschillende Belgische bedrijven en organisaties. Daarnaast kijk je vertalingen na vóór ze naar de klant worden gestuurd. Tegelijk kun je een blik achter de schermen werpen bij een zelfstandig vertaler en kennismaken met vertaalsoftware in de praktijk. Uiteraard kun je ook al je vragen kwijt over vertalen (als zelfstandige).

Interesse?
Is Frans jouw sterke kant? Stuur dan vóór 30 november 2016 een mailtje naar pascal at pgvr dot be waarin je jezelf kort voorstelt en toelicht waarom je belangstelling hebt voor de stageplaats.

Opgelet: studenten die een opleiding volgen op bachelorniveau en/of waarin Frans slechts een aanvullende vreemde taal is (‘derde taal’), komen helaas niet in aanmerking.

PGVR
Zakelijke vertalingen Frans-Nederlands
Ridderstraat 12 3630 Maasmechelen België
Tel. / fax +32 89 76 76 20
Ondernemingsnummer BE 0883.638.425